• May 31, 2023

Ser cu extract de melc pentru ten uscat

melc pentru ten uscat

Slime de melc este unul dintre cele mai populare ingrediente noi din lumea de îngrijire a pielii și, deși există un anumit factor ick, dermatologii spun că acest ingredient este legitim. Secreția este bogată în colagen, acid hialuronic, peptide de cupru, peptide antimicrobiene și antioxidanți, precum și acid glicolic și alantoină. De asemenea, ajută la vindecarea și regenerarea pielii. Și deși poate fi folosit pe orice tip de piele, este benefic în special pentru cei cu pielea uscată.

gel cu extract de melc pentru piele uscata

Cheia este să căutați produse care conțin o concentrație mare de mucină de melc – de preferință o esență sau un ser, deoarece acestea vor avea cel mai mare procent din acest ingredient activ. „Vrei să găsești un produs care să ofere o doză concentrată de mucus de melc, astfel încât să vezi de fapt o diferență pe față”, spune Smith. Ea recomandă să căutați produse cu o concentrație mare din acest ingredient care să includă și alte ingrediente liniștitoare, precum peptidele și acidul hialuronic.

Pe lângă proprietățile sale de hidratare, mucusul de melc ajută la îmbunătățirea texturii pielii și la reducerea ridurilor și a cicatricilor. Se știe că promovează colagenul, care poate ajuta să ofere pielii un aspect mai fin și o piele mai fermă. De asemenea, sa demonstrat că are proprietăți antibacteriene, care pot fi de ajutor în prevenirea apariției acneei.

Ser cu extract de melc pentru ten uscat

Un studiu recent a constatat că utilizarea unui ser cu mucus de melc timp de 12 săptămâni a ajutat la minimizarea liniilor fine și a ridurilor, dar sunt necesare mai multe cercetări. Totuși, în mod anecdotic, se știe că mucusul de melc stimulează producția de colagen și ajută la compensarea semnelor de îmbătrânire.

Deși nu sunt raportate efecte secundare negative ale acestui ingredient, Smith și Lain observă că orice produs nou ar trebui testat pe piele pentru iritație și sensibilitate. De asemenea, ei recomandă să alegeți o marcă care să descrie procesul său de recoltare și purificare pentru a vă asigura că mucina de melc este sigură pentru utilizare.

Dacă nu sunteți un fan al melcilor (sau ideea de a aplica slime pe față), există o mulțime de alte opțiuni. Cica, de exemplu, este un alt ingredient popular de îngrijire a pielii care este similar cu mucusul de melc, dar a fost studiat mai pe scară largă. De asemenea, este o idee bună să căutați produse care încorporează alte ingrediente active, cum ar fi retinolul pentru anti-îmbătrânire sau alfa hidroxiacizi (AHA) și beta hidroxiacizi (BHA) pentru exfoliere.

Deși este adevărat că mucusul de melc nu a fost la fel de bine studiat ca multe dintre ingredientele de îngrijire a pielii mai consacrate, este sigur de utilizat. De fapt, dermatologii au reușit să folosească chiar mucusul de melc pe răni deschise și arsuri, datorită proprietăților sale antimicrobiene. Deci ce mai aștepți? Adăugați acest gel cu extract de melc pentru piele uscată la rutina dumneavoastră – dacă nu sunteți alergic. Te vei bucura că ai făcut-o! Și dacă încă nu sunteți sigur, întrebați medicul dermatolog pentru mai multe informații. Apoi, testează-l pe o zonă mică a pielii pentru a te asigura că nu ești alergic la această nouă tendință de îngrijire a pielii! Și nu uitați să vă hidratați după aceea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *